Zondag 19-26 januari open van 13u30 tot 17u30

Snowboards

 • Gender

 • Merk

 • Maat

 • Prijs

Snowboard kopen

Op zoek naar het beste snowboard voor jouw wintersportvakantie? Kies dan voor een echte snowboard speciaalzaak zoals Surf & Sport.
Met meer dan 35 jaar ervaring ben je bij ons aan het juiste adres voor het beste snowboard advies, dit zowel in onze winkel als online.

Snowboard kiezen

We hebben in onze webshop een uitgebreid aanbod snowboards van verschillende betrouwbare merken waar we zelf ook achter staan.

Vraagt ​​u zich af hoe u het beste snowboard voor u kiest?  Ons ervaren personeel helpt u graag een weloverwogen beslissing te nemen, of je nu op zoek bent naar je eerste snowboard of je reeds een ervaren boarder bent.

De eerste stap bij het kiezen van je nieuwe snowboard is het bepalen van je:

 • Niveau
 • Snowboard breedte
 • Snowboard lengte
 • Rijstijl / Terrein voorkeur

Snowboard types

Hoewel veel snowboard bedrijven fancy board types hebben met mooie benamingen, zijn er in feite maar drie soorten:

 • Camber
 • Reverse Camber of Rocker
 • Mixed Camber

Camber

Als je een traditionele camberplank plat op de grond legt, kun je zien hoe het midden van het bord van de grond komt. Voordeel is dat je bochten makkelijk in kunt snijden en veel grip hebt op een ijzige piste of in de halfpipe. Deze boardvorm wordt over het algemeen gebruikt door gevorderden en pro-rijders vanwege de feedback die het je geeft.

Reverse Camber of Rocker

Deze boardvorm is het tegenovergestelde van de traditionele camber en is over het algemeen vrij zacht. De nose en tail van het snowboard staan iets omhoog, waardoor je een soort banaan vorm krijgt als je tegen de zijkant van het board kijkt. Als je voorkeur uitgaat naar het park en je bent niet geïnteresseerd in het zo snel mogelijk afdalen van de berg afsnijden zal een rocker snowboard je nieuwe beste vriend zijn.

Mixed Camber

Snowboard-fabrikanten beseften al snel dat de rocker en traditionele camber gecombineerd kunnen worden om tegemoet te komen aan specifieke prestatie-eisen. Bedrijven begonnen hun eigen draai aan rocker te geven en veel technisch klinkende termen voor hen uit te vinden. Alle terminologie kan een beetje intimiderend zijn voor kopers.

Uiteindelijk is het de bedoeling van een mixed camber board om je het beste van beide werelden te geven.

Snowboard merken

Er zijn heel wat verschillende snowboard merken op de markt. De ene al wat beter en betrouwbaarder dan de andere. Bij Surf & Sport vind je snowboards van verschillende merken en prijsklassen. Stuk voor stuk zijn het echter merken waar we zelf achter staan en waar we door de jaren heen positieve ervaringen mee hebben gehad. Zo vind je bij ons snowboard merken zoals Burton, Capita, K2, Morrow, Nidecker, Nitro & Ride. In tegenstelling tot goedkope snowboards uit sportwinkels kan je er bij deze gekende snowboard-merken zeker van zijn dat je geslaagde avonturen in de sneeuw tegemoet gaat.

Snowboard onderhoud

Naast kwalitatief hoogstaande boards en professioneel advies kan je bij ons ook steeds terecht voor topservice. Je wilt uiteraard dat jouw aankoop enige tijd meegaat en iedere snowboard ervaring net zo is als de eerste keer. Breng je snowboard tijdig binnen en het team van Surf & Sport zorgt voor de juiste wax op het belag. De oude wax wordt verwijdert en een nieuwe laag wordt aangebracht met de Wintersteiger-machine. Ook krassen en putten worden weggewerkt, zo wordt de levensduur van je materiaal aanzienlijk verlengd.

Updating…
 • Geen producten in je winkelmand.